Les hores de mercat

Mercat-del-Carmel
OPINIÓ.BLOGAIRES.

“Els mercats comencen a funcionar molt i molt d’hora (prou que ho sé, jo que visc davant d’un mercat). A les 6.30 h, quan em llevo, del carrer m’arriba el soroll del tragí. Hi ha qui s’ha llevat més d’hora que jo: la gent del mercat. Miro per la finestra i els llums del mercat ja estan oberts, els proveïdors i paradistes porten les viandes a les botigues. Tres quarts d’hora després, quan surto per la porta de casa, em trobo les dependentes que ja arriben al mercat ─els seus davantals blancs inconfusibles les delaten─. Ja hi són tots plegats per xerrar d’alguna cosa de la tele, del futbol o de la política mentre netegen i acaben de col·locar la mercaderia tot esperant l’arribada del primer client, no abans (crec jo) de les 8 del matí. El mercat, malgrat la foscor, ja té una vida intensa.I aquestes imatges matineres del mercat són les mateixes que guardo entre els records de la meva infantessa, quan també vivia davant del mercat. Potser ara ja no hi ha el soroll dels carretons de fusta amunt i avall per parar les botigues exteriors, però en essència les imatges són les mateixes…”

Continueu llegint el text al bloc L’Hora del Tupper. Cliqueu sobre aquest enllaç.

Marga-Pradas-L-hora-del-tupper-1-150x150
Marga Pradas, autora del bloc “L’hora del Tupper”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.