Montserrat Ballarín, regidora de comerç i mercats de Barcelona

“Les reformes dels mercats són un pas endavant per la millora del comerç”

Ens trobem de nou davant un any ple de reptes. Un any que co­mencem amb la il·lusió de tenir 365 nous dies per fer possible un model de comerç sostenible que mantingui i millori la qualitat que tots i totes volem a la nostra ciutat.

Vam acomiadar l’any amb la posada en marxa de la remodelació del mercat del Bon Pastor, un equipament que feia anys que necessitava una empenta. I això ja és una realitat. Al 2016 també vam posar fil a l’agulla per a les refor­mes integrals dels mercats de l’Abaceria i Vall d’Hebron, dos mercats que s’obriran encara més als seus barris i representaran un punt comercial modern i de qualitat.

A més, hem incorporat nous mercats verds a la nostra xarxa, tres equipaments que se su­men al compromís d’oferir producte de proxi­mitat i ecològic.

I com a prioritat per a tots i totes, volem se­guir reduint el nombre de bosses de plàstic, un fet pel qual els nostres mercats són reco­neguts i segueixen sent un model a seguir per d’altres establiments de la ciutat.

Per aquest any tenim nous reptes, i amb l’objectiu de donar continuïtat al nostre model de comerç de proximitat. Per això, tenim un altre projecte important, la remodelació del mercat de Sant Andreu i és clar, seguir atents a l’evolució de les obres ja començades en al­tres mercats de la ciutat.

El model de mercats que tenim a Barcelona segueix despertant l’interès a l’exterior i l’any passat més de 20 delegacions de diferents països ens van visitar per prendre nota de com es gestionen els nostres mercats.

També hi va haver intercanvis a la inversa, com van ser els desplaçaments a Kosovo i Moçambic per ajudar al desenvolupament de les ciutats a través de l’activitat comercial.

Els mercats són molt més que comerços in­tegrats dins un mateix espai; també tenen funcions transversals. Amb l’inici del curs 2016-2017 els alumnes de P4 i P5 van entrar a formar part dels programes educatius que ofereixen els mercats.

Aquest també va ser un dels reptes amb què vam acomiadar l’any i ens reporta molta sa­tisfacció. A través d’aquest programa aconse­guim que els més petits de les escoles entrin en contacte amb un espai quotidià i ajudem a crear un vincle amb aquest comerç de proxi­mitat del qual ells en seran el futur.

Veïns, veïnes, comerciants, paradistes, gent dels mercats, a tots i a totes us desitjo un engrescador i feliç 2017. I que el model del co­merç de proximitat a la nostra ciutat segueixi sent integrador i un estímul per enfortir la convivència a l’espai públic, una característica que fa de Barcelona una ciutat única.

Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *