Les tapes, segons en Quim de la Boqueria

Quim-de-la-Boqueria-1-640x409

Després de l’experiència de l’any passat, en què va haver de col·locar un cartell que deia “S’ha acabat” perquè va esgotar les existències de la tapa feta amb hamburguesa, el restaurador Quim Márquez es presenta aquest any a la trobada gastronòmica amb més racions.

Se li ha acudit preparar una broqueta de vedella marinada amb espècies morunes ─qui escriu això no és que sigui críptic, sinó que espera que el restaurador s’expliqui amb detall a la fira─ amb una salsa de iogurt de ceps en un panet fet de moniato. La salsa està preparada amb ceps, mantega i crema de llet, tot trinxat, cuit i passat pel colador xinès. En l’últim moment s’hi afegeix iogurt grec. Tapa acolorida i de contrast de gustos entre el dolç i el salat.

Al principi se li va acudir una preparació amb cuixa de xai, però va trobar que el preu es disparava. Va comprar la vedella i es va posar a pensar en les dimensions de la tapa perquè el públic pugui menjar amb una mà mentre amb l’altra sosté una copa de vi o la beguda que prefereixi. Ha cuidat tots els detalls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.