Les visites escolars als mercats durant el curs 2017-2018 han estat tot un èxit

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) ha promogut un any més el programa educatiu ‘Mengem sa, mengem de mercat’  a través de visites guiades als mercats de la ciutat amb l’objectiu de difondre els hàbits de vida saludable i donar a conèixer els mercats de la ciutat a les escoles.

Durant aquest any, hi ha hagut 212 visites als mercats de Barcelona. El total d’escoles que hi han participat és 140, de les quals 131 són escoles de la ciutat de Barcelona, 2 són delegacions del Consorci per a la Normalització Lingüística i 7 són escoles de fora de la ciutat. Respecte els 422 centres d’educació primària i secundària de la ciutat, el total de visites es tradueixen en un 31% de participació, cosa que significa un augment d’un 4% de visites respecte el curs anterior. Així, 7.887 alumnes han visitat els mercats aquest any, un 1% més que l’any anterior.

Respecte el curs passat, 73 escoles han repetit la seva visita -un 48%. Enguany primària i educació infantil són els cicles amb major participació. En aquest curs hi ha hagut un increment important a educació infantil – que ha suposat un 41% del total.

Els mercats de El Besós, El Clot, La Concepció, La Guineueta, Les Corts, La Mercè, Montserrat, El Ninot, Provençals, Sant Antoni, Santa Caterina, Sants i la Vall d’Hebron han estat els més visitats. Durant aquest curs han augmentat el nombre de visites als mercats de Trinitat i Fort Pienc. Les escoles dels districtes de l’Eixample, Sant Martí, Nou Barris, Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi, són les que han fet més visites als mercats.

La finalitat del programa educatiu és transmetre el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat i salut als infants i joves i a les seves famílies, juntament  amb els avantatges de la pràctica de l’esport com a factor imprescindible per mantenir una vida saludable. La majoria d’escoles opten per visitar el mercat del seu barri, el que els hi queda més proper, i això també fa que els alumnes es familiaritzin amb una compra responsable i en un comerç de proximitat.

Les visites als mercats de la ciutat durant aquest curs han estat valorades de forma molt positiva per part de les escoles. Enguany la puntuació de les visites ha estat de 4,35 sobre 5.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.