IMG_1023

Les visites escolars als mercats, un nou èxit de participació

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha continuat aquest curs 2016-2017 amb la seva tasca de difusió dels hàbits de vida saludable a les escoles, en col·laboració amb la Fundació F.C. Barcelona, a través del programa educatiu per a primària i secundària “Mengem sa, mengem de mercat”.

La finalitat del programa educatiu persegueix transmetre el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat i salut als infants i joves i a les seves famílies, juntament amb els avantatges de la pràctica de l’esport com a factor imprescindible per mantenir un estil de vida saludable.

Els mercats de la ciutat reben prop de 8.000 escolars durant l’any en les més de 200 visites programades durant el curs. Un 19% més que al curs anterior

Aquest programa s’estén des del primer cicle de primària fins al segon cicle de secundària obligatòria i permet desenvolupar-lo en cada una de les seves etapes escolars, de manera que els coneixements i les experiències s’adapten a l’edat dels infants. A més, aquest passat curs es van introduir els nens de P4 i P5 amb qui es fa una activitat específica a través del conte “El misteriós secret dels mercats de Barcelona”.

Aquest any hi ha hagut 222 visites als mercats de Barcelona amb 7.819 alumnes participants, un 19% més que l’any anterior. D’aquestes visites, el total d’escoles que han participat ha estat de 136, de les quals 124 corresponen a escoles de la ciutat de Barcelona i 12 d’altres poblacions. Sobre els 422 centres de primària i secundària de la ciutat de Barcelona, la xifra de 124 escoles significa un 29% de participació.

En aquestes visites, el director o directora del mercat rep a les escoles i els hi fa una introducció sobre la història i característiques de l’equipament. La valoració per part de les escoles és molt positiva perquè consideren que els materials i les explicacions s’adapten molt bé als diferents nivells dels escolars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *