Columa digital_p. 2

“Les xarxes ens permeten arribar a un nou públic”

Jordi Casañas – Fotògraf i encarregat de les xarxes socials del Mercat de Sagrada Família

La majoria de mercats ja són a Instagram des de fa força temps i vam veure que nosaltres també hi havíem de ser. En aquest sentit, al novembre vam decidir crear aquest compte, juntament amb un de Facebook que també s’ha creat de nou.

Obrir un Instagram és començar a tenir presència, si no estàs en el món de les xarxes socials no existeixes. Hi ha molta gent que va al mercat, però s’ha de tenir en compte que a banda de ser un lloc on s’hi pot anar a comprar, també és un punt de trobada on s’hi fan moltes altres coses – activitats infantils, gastronòmiques, celebracions tradicionals com el Carnestoltes… i a través de les xarxes també és una forma d’atraure a un nou públic.

A més, jo que sóc fotògraf, penso que Instagram és una bona via per reflectir el producte – de mercat i fresc – tenint en compte sempre el que hi ha darrere. Els paradistes, persones que t’atenen amb una proximitat destacada respecte a la d’altres superfícies i que et donen consells i trucs perquè extreguis el millor amb el que estàs comprant.

L’efecte d’Instagram no és immediat. És a dir, jo als paradistes els explico que pel fet d’aparèixer una foto de la seva parada a les xarxes, no vol dir que l’endemà hagi de tenir la parada plena de gent. És una feia del dia a dia i una molt bona iniciativa per donar visibilitat a un tipus de consum, de producte, d’activitats, i de tracte que altres eines no t’ho proporcionen.

De cara al futur, el que volem és donar a conèixer tots els paradistes – ja que són en gran part els protagonistes. Ara de moment, com que partim de zero, hem d’aconseguir una estabilitat en el nombre de seguidors. En aquest sentit, com que “l’estrena” va coincidir amb l’època de festes de Nadal, va afavorir-nos ja que la gent en general està més receptiva a aquest tipus de contingut. Ara hem de treballar-ho més i aprofitar festivitats com el Carnaval per donar més visibilitat al compte i eixamplar el nombre de seguidors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *