Participants a un dels tallers de l'Espai Cuina'm del mercat de la Vall d'Hebron. Foto: Pau Fabregat / IMMB.

L’espai “Cuina’m”, més que gastronomia

Aula de l'Espai Cuina'm al mercat de la Vall d'Hebron. Foto: Pau Fabregat / IMMB.

 

Aquest setembre l’Espai Cuina’m ha celebrat dos anys de vida farcits de trobades, activitats formatives i, sobretot, passió per la gastronomia. Aquest espai, pel qual enguany ja han passat més de 1.500 usuaris, va néixer amb l’objectiu de donar un valor afegit al Mercat de la Vall d’Hebron mitjançant tallers gastronòmics adreçats a veïns i veïnes de totes les edats, des dels més petits fins a la gent gran del barri.

L’ànima d’aquest projecte és l’Àgata Albero, coordinadora de l’Espai Cuina’m, una dona apassionada de la gastronomia, enèrgica i amb idees que li brollen a cada instant. L’Àgata sent passió pel que fa i agraeix a Receptes amb vida, el blog compartit amb la Sílvia, paradista del Mercat de Lesseps, haver fet possible aquesta aventura.

El Mercat de la Vall d’Hebron es promou a través de l’acció d’un espai de cuina que ha enfortit els lligams amb el barri

 Un dels objectius principals que es va plantejar en assumir aquest nou projecte va ser apropar-se i conèixer les persones que treballen rere les associacions del barri per crear sinergies entre el Mercat i entitats com ara Casa Groga o l’Associació de Dones Mas Falcó-Penitents: “Tinc una vessant molt dinamitzadora. M’agrada posar en comú i mobilitzar la gent. Embolicar la troca, en definitiva”, comenta l’Àgata rient. Quan sorgeix una possible idea conjunta, l’Àgata ràpidament pregunta: “Quan comencem?”. Aquests nous vincles han permès promoure el Mercat de la Vall d’Hebron i enfortir el seu lligam amb el barri animant els veïns i veïnes a participar tant en les activitats gastronòmiques com a la vida del dia a dia del mercat.

Fidelització del públic

A aquesta vessant de dinamització comunitària s’hi ha de sumar la clara voluntat de l’Espai Cuina’m de recuperar i fidelitzar públic que el mercat havia anat perdent, com ara els nens i nenes, els joves o la gent gran i, segons comenta, els objectius estan més que assolits, amb una mitjana de 12 tallers mensuals i llistes d’espera: “El barri ens ha tornat a posar en valor”. ‘Let’s cook in English’ n’és un bon exemple. Aquest taller s’ha consolidat com un espai on nens i nenes aprenen, a través de l’anglès, sobre el menjar saludable, a respectar el producte i a tastar nous sabors jugant amb el paladar.

En definitiva, l’Espai Cuina’m va més enllà de la gastronomia, treballa incansablement per posar en valor el producte de mercat, posicionar-lo com a referent alimentari però, alhora, per obrir i apropar el concepte de gastronomia a tothom qui ho desitgi a un preu assequible: “Estem molt contents perquè hem anat creixent: l’altre dia fins i tot vam fer esferificacions i escumes”, comenta l’Àgata.

Un ambient lúdic

Una de les característiques de l’Espai Cuina’m és l’ambient que s’hi crea. L’Àgata el defineix com “de casa, de sentir-se acollit, d’abraçades i petons”. Un ambient lúdic, fins i tot festiu i, sobretot, d’aprenentatge gastronòmic.

A l’Àgata li agrada mirar cap al futur i somia poder portar algun dia els cuiners i cuineres catalans més potents de Catalunya a l’Espai Cuina’m així com acabar de consolidar aquest espai com un punt de referència gastronòmic del barri, però també de la ciutat.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.