Maputo

L’IMMB coopera amb Maputo

Ja són molts els països que demanen la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) per conèixer el seu model de gestió i promoció d’èxit, aprendre’n i adaptar-lo a les seves necessitats i demandes.

En el marc de l’acord de cooperació i amistat entre l’Ajuntament de Barcelona i la ciutat de Maputo, Raimond Blasi, president de Mercats de Barcelona i regidor de Consum, Comerç i Mercats; juntament amb Genís Arnàs, director de Mercats de l’IMMB, i Jordi Cortés, responsable de Cooperació de Projectes a Maputo, van viatjar a la capital de Moçambic el passat mes de novembre per reunir-se amb David Simango, l’alcalde de la ciutat, i altres autoritats municipals amb l’objectiu d’assessorar-los en matèria de mercats municipals a partir del Programa de Millora de la Gestió dels Mercats Municipals.

Els aspectes més destacats d’aquesta visita han estat, d’una banda, la possibilitat d’implementar en la gestió dels mercats de Maputo un aplicatiu informàtic per a la creació d’una base de dades, actualment inexistent, seguint el model i l’aplicació que utilitza l’IMMB per a la gestió dels mercats de Barcelona.

D’altra banda, fruit de l’acompanyament de l’IMMB i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, s’ha propiciat la creació d’un nou fòrum de treball sobre la seguretat alimentària dels mercats de Maputo.

I, finalment, s’han realitzat diverses visites pels mercats de la ciutat, com el remodelat Mercado Central, que s’ha inspirat seguint el model de trasllat del Mercat de Sant Antoni a un espai provisional que va poder conèixer en primera persona l’alcalde Simago en una visita a Barcelona. També han visitat el Mercado de Romao, on la Creu Roja realitza un projecte de millora de les condicions i pràctiques de salubritat amb el finançament de la cooperació de l’Ajuntament de Barcelona; les obres del Mercado do Peixe, i el projecte de rehabilitació i profunda transformació del Mercado do Povo, situat al centre de la ciutat.

Maputo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *