Periscope

Mercats a la Xarxa: Periscope & Twitter

Periscope

Com es fa servir?

Una vegada que et baixes de manera gratuïta l’app des de l’Apple Store, cal iniciar sessió amb un compte de Twitter. En el següent pas, l’aplicació et mostra els teus contactes de Twitter que ja estan fent servir Periscope i et suggereix que els segueixis. Pots fer-ho o no.

L’ús és molt senzill. En el menú de navegació inferior apareixen tres opcions: a l’esquerra, una icona de televisió que seria l’equivalent al mur i on es veuen els darrers streamings dels usuaris als quals segueixes i també d’altres que et suggereix Periscope. La icona de la dreta porta a la part social, on pots veure qui et segueix i a qui segueixes. També permet buscar manualment altres usuaris. La icona central és la que serveix per iniciar l’streaming.

Abans de començar, l’app et permet titular la teva retransmissió en directe. També dóna tres opcions (les tres icones que hi ha sobre el botó vermell de Start Broadcast): afegir geolocalització, fer una retransmissió privada i enviar una notificació a Twitter.

Mentre un usuari emet en directe, els missatges dels seus seguidors i altres usuaris apareixeran impresos. A Periscope no hi ha “m’agrada” o “favorit”, sinó cors que també van emergint sobre el vídeo.

Què és la retransmissió privada?

La funció de fer un streaming sol per a una o diverses persones és una altra de les característiques que ofereix Periscope. Per fer-ho cal activar la icona del cadenat i triar a quins dels teus seguidors vols notificar l’streaming. Només pots compartir-ho amb les persones que et segueixen.

Atenció: si no desactives la funció de Twitter, el teu compte llançarà un tuit anunciant-ho, encara que l’streaming sigui privat.

Què passa amb els vídeos?

Una vegada que es retransmet el contingut, els seguidors d’aquest compte o els usuaris que trobin el vídeo poden participar-hi a través dels comentaris només durant 24 hores. Transcorregut aquest temps, dependrà del creador que el vídeo desaparegui o caduqui o que es mantingui en línia, cosa que es gestiona des del mur, on es poden veure els últims streamings realitzats. El que sí que es donarà per acabada és la conversa al voltant del vídeo. El material sol desapareix de Periscope, però hi ha l’opció que quedi emmagatzemat al mòbil del creador.

Per a què s’està utilitzant?

Periscope es pot usar per retransmetre qualsevol situació: des d’esdeveniments esportius, concerts, successos que de sobte tenen lloc allà on ets (un accident de cotxe, una manifestació, un incendi), fins a retransmissions basades en selfies, és a dir, vídeos en primera persona.

Als Estats Units, per exemple, la tendència que s’ha imposat des que l’aplicació es va llançar és xafardejar les neveres dels usuaris. Es desconeix l’origen exacte d’aquesta curiosa moda, però ja hi ha diversos usuaris de Twitter que la reclamen com a pròpia. Consisteix a gravar un vídeo del contingut de la teva nevera i compartir-lo perquè la resta segueixi la cadena.

Potser nosaltres podríem omplir aquestes neveres des de la nostra parada… us hi animeu?

Twitter


Tothom pot crear ja enquestes a Twitter

Fa menys de 10 dies es va presentar oficialment aquesta nova característica de Twitter que permet compartir enquestes amb el format de preguntes tancades amb dues opcions de resposta.

El dia ha arribat i ha estat Jack Dorsey, CEO de Twitter, l’encarregat de compartir la bona nova: tothom pot crear i compartir ja enquestes a Twitter des de les apps oficials per a mòbils iOS i Android (en les seves últimes versions, és clar ) o simplement des de la versió web del servei. La funció apareixerà tan aviat com es vulgui publicar un nou tuit.

De moment, es poden definir dues opcions de resposta, encara que és possible que ben aviat es puguin ampliar. Les seleccions dels participants de l’enquesta no seran divulgades per protegir la seva privacitat —només es treballa amb totals, res de valors individuals— i les enquestes com a tals només es mantindran a la xarxa social durant 24 hores. Aquesta última característica s’hi afegeix, possiblement, per disminuir el correu brossa que podrien generar les notificacions.

Twitter augmenta a 5.000 comptes el límit d’usuaris als quals podem seguir

Fins ara, els usuaris de Twitter tenien una única restricció a l’hora de seguir altres membres de la xarxa social: tan sols era possible seguir un màxim de 2.000 comptes. Ara, tal com la companyia ha comunicat a través d’un tuit, el límit d’usuaris seguits s’ha ampliat fins als 5.000 comptes.

Elisenda Capdevila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *