Mercats dóna suport a la campanya ‘Cuina catalana, Patrimoni de la Humanitat’

El passat mes de juliol Mercats de Barcelona va formalitzar el seu suport a la campanya Cuina catalana, Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2013, a través de la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica (FICCG).

La campanya, promoguda des de la FICCG amb el suport de la Generalitat de Catalunya i altres organismes i entitats, té per objectiu aconseguir que la UNESCO declari la cuina catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

PEPA-AYMAMÍ-Directora-FICCG-i-RAIMOND-BLASI-regidor-comerç-Aj.-Barcelona-640x409

L’Associació de Concessionaris del Mercat del Ninot, 108 paradistes en total, van ser els primers d’adherir-se en bloc a la campanya. Posteriorment, els mercats de Sant Antoni i de la Guineueta han informat que hi donaran suport.

Així, totes les parades dels mercats participants llueixen uns cartells que acrediten la seva condició de socis col·laboradors de la campanya i obsequien tots els compradors amb diversos materials relacionats amb el tema. L’objectiu d’aquesta acció és contribuir a finançar les despeses de la campanya, acostar-la als consumidors, al gran públic, i aconseguir que aquests s’adhereixin també al manifest de suport a la candidatura.

Recerca de noves adhesions

Mercats de Barcelona promociona la campanya entre els seus comerciants. Així, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) treballa per impulsar la promoció de la candidatura entre els 39 mercats de la ciutat amb accions que tenen com a objectiu potenciar la visibilitat de la campanya i incrementar la notorietat pública de la candidatura.

Mercats de Barcelona ha incorporat en el seu web un espai de promoció amb un enllaç directe al web de la campanya perquè tothom s’hi pugui adherir, a més de divulgar la campanya en les seves accions públiques.

Així mateix, la FICCG participarà en alguns dels actes organitzats des de l’IMMB i en reciprocitat l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona entrarà a formar part del Patronat de la Fundació Institut Català de la Cuina i participarà en la comissió de seguiment de la candidatura.

Les noves incorporacions ens ajudaran a sumar esforços i a generar un clima emocional d’il·lusió col·lectiva respecte a la presentació de la candidatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.