Vicenc Balaguer. President de la Junta de Venedors del Mercat del Clot. Foto: Pau Fabregat.

Mercats Verds és una oportunitat per al Mercat del Clot

OPINIÓ. Vicenç Balaguer. Els comerciants del Mercat del Clot vam acordar participar en la iniciativa promoguda per l’Institut de Mercats de Barcelona “Mercats Verds”. Per a tots nosaltres és una gran oportunitat, tant per promocionar-nos com per distingir-nos entre la competència, que al barri és molta i sobretot al voltant del mercat.

La idea de potenciar l’oferta alimentària de productes de proximitat i ecològics és una idea que els comerciants som capaços d’assumir. En proximitat, diria que molt més fins i tot que el que s’estableix en el punt de partida d’aquesta experiència. En el cas del producte ecològic, caldrà fer més esforços. Sobretot, caldrà informar molt bé els clients perquè sàpiguen, primer, que a partir d’ara trobaran al seu mercat aquest tipus de productes, i segon, explicar les seves característiques.

Formar part de Mercats Verds també és per al Mercat del Clot un motiu de diferenciació, ja que pensem que aquest projecte promou el mercat a través de la qualitat dels productes que s’hi venen, i això és sempre molt important.

Per una altra banda, mentre promocionem els productes de proximitat els consumidors també hi guanyen, perquè a través d’aquest projecte totes les parades reforcen la informació sobre cada producte amb unes etiquetes específiques, fet que no és sobrer de cara a facilitar al client les seves compres. També és important destacar que al mateix temps que els consumidors mostren la seva preocupació i interès en favor d’una alimentació responsable i saludable, els comerciants també hem de fer passos en aquesta direcció.

Dit d’una altra manera, amb més informació i pujant el llistó de la qualitat, també augmenta la confiança entre clients i venedors.

El fet que un mercat, que és un lloc que forma part de la nostra cultura gastronòmica, fomenti el consum de productes de proximitat i també els ecològics és una mostra evident que els mercats ens podem diferenciar de la resta d’operadors que intervenen en el sector de l’alimentació. I distingir-se avui dia és clau per atreure l’atenció dels clients.

Al mateix temps que ens embarquem en aquest nou projecte, ja estem preparant noves activitats de relació amb el barri, que segurament farem en els nous espais que s’han remodelat a l’exterior del mercat. Seran activitats lúdiques i gastronòmiques i també seran una oportunitat per informar els nostres clients del rumb que prenem.

Vicenc Balaguer. President de la Junta de Venedors del Mercat del Clot. Foto: Pau Fabregat.

Vicenç Balaguer.

President de la Junta de Venedors del Mercat del Clot.

Fotografia: Pau Fabregat / IMMB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *