La fira Mercat de Mercats de Barcelona. Foto: IMMB.

Nova edició de Mercat de Mercats del 23 al 25 d’octubre

Eduard Soley, del mercat de la Boqueria, al seu estand a la fira Mercat de Mercats. Foto: IMMB.

 

La 6a edició de la fira Mercat de Mercats 2015 ja és aquí i de nou durant tres dies, del 23 al 25 d’octubre, ofereix una mostra de productes de mercat per part dels comerciants que hi treballen, junt amb el tast de vins i de tapes elaborades per restauradors, una mostra de productes de proximitat, i activitats a l’Aula Gastronòmica i la de Tast de la mà de xefs ben coneguts i de prestigi. Si voleu conèixer tots els detalls de la programació de la fira, informeu-vos al blog de Mercats de Barcelona somdemercat.cat.

Són 23 els comerciants de diversos mercats barcelonins que participen en aquesta edició amb els seus millors productes en diversos estands situats a l’espai de la Fira. A més, aquest any, com a novetat, als estands dels comerciants hi haurà un producte estrella destacat, i els mateixos venedors donaran detalls de les seves característiques.

Els comerciants són els “Artistes de Mercat”

Àngels Fisas i Mercè Capdevila, comerciants del mercat de la Concepció que faran una xerrada a Mercat de Mercats. Foto: Pau Fabregat / IMMB.

Aquest any, com a novetat, Mercat de Mercats obre un espai en què diversos comerciants dels mercats intervindran amb una xerrada sobre els productes alimentaris que podeu trobar a les seves parades. L’estand de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona acollirà les intervencions de deu paradistes en diferents sessions durant els tres dies de la fira. Són els “artistes de mercat”. Explicaran els trets més importants del producte que millor coneixen —des de l’aviram fins al peix, els ous o la carn trinxada, per exemple—, parlaran dels productes de temporada i donaran consells, receptes i també alguns trucs, tant per a la conservació com per a la cuina dels aliments. Consulteu la programació de les xerrades a la secció Mercat de Mercats del nostre blog.

Convidat: La cuina peruana

Descobrir coses noves, aprendre’n i gaudir-ne sempre és un gran esdeveniment. Això és el que proposa Mercat de Mercats, que acull en aquesta nova edició una cultura gastronòmica procedent del continent americà: la cuina peruana.

A través de les activitats programades a les aules Gastronòmica i de Tast, podem conèixer les seves particularitats, el que compartim des de la cuina mediterrània (tomàquets, pebrots, patates o xocolata, que provenen d’Amèrica) i les tendències que apunta el Perú en la gastronomia, protagonista de l’escena gastronòmica internacional. Per exemple, a l’Aula Gastronòmica podrem assistir a les ponències sobre la causa limeña, amb la patata com a protagonista, o sobre els cítrics i el peix cru amb els populars cebiches peruans. El cuiner Gastón Acurio i la seva Pandilla de la leche de tigre (els millors elaboradors de ‘cebiche’ del Perú) hi seran presents.

La fira Mercat de Mercats de Barcelona. Foto: IMMB.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.