Oberta la convocatòria de subvencions 2020 per a les entitats i empreses del comerç, serveis, artesania i moda

S’han publicat al DOGC les línies de subvencions del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya CCAM) per aquest any 2020 que tenen per objectiu reactivar l’activitat econòmica davant l’emergència sanitària per la COVID-19.

El Pla d’Ajuts inclou 7 programes específics dirigits a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment les obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació. S’entén que són empreses de serveis a la persona els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, i serveis de menjar preparat i càtering.

També inclou programes adreçats a les entitats territorials i sectorials del sector comerç, del sector de l’artesania i del sector de la moda, els gremis, les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris i els ens locals en l’impuls d’actuacions de reactivació econòmica que duguin a terme.

Pel que fa als mercats municipals poden ser beneficiaris dels programes 2, 3, 4 i 7. Cal destacar que per accedir a la subvenció del programa 3 no hi ha termini establert, la subvenció es donarà per ordre d’entrada fins exhaurir el pressupost. En aquest programa es contemplen totes aquelles accions per la reactivació dels negocis, incloses parades municipals, que s’hagin vist afectades per la Crisi del Covid-19, ja sigui perquè han hagut de tancar o per la davallada de fins a un 70% de la seva facturació. 100% subvencionable fins a 2.500€.

Les sol·licituds es poden presentar per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement juntament amb la documentació específica que es requereix en cadascuna de les línies del Pla d’Ajuts. El termini de presentació finalitza el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost (això pel programes 3 – com s’indica anteriorment – el 4, 5 i 6, els altres són fins a 30 de juny).

També us informem que a la web del CCAM s’ha habilitat un apartat de preguntes freqüents relacionades amb les subvencions de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.