Activitat-al-mercat-de-la-Llibertat-en-horari-de-tarda-640x409

Obrir a la tarda: una oportunitat, no un problema

Activitat-al-mercat-de-la-Llibertat-en-horari-de-tarda-640x409

OPINIÓ. Tots els mercats de Barcelona han anat ampliant progressivament les hores de venda de manera que actualment tots ofereixen servei a les tardes: des del Ninot, la Concepció o la Llibertat fins a la Barceloneta, Santa Caterina o Galvany, l’últim que ha decidit obrir els divendres a la tarda.

Obrir a les tardes no s’improvisa. Implica organitzar-se, pensar en les possibilitats del negoci, en com rendibilitzar-lo, assumir uns costos. Però molts comerciants heu vist una oportunitat en l’obertura a les tardes, conscients que els canvis que es produeixen a la societat, amb nous horaris de compra per necessitats laborals, porten a una demanda que cal satisfer. Aquesta demanda s’està produint entre les 19 i les 21 hores, quan es concentren bona part de les vendes de cada dia.

Els mercats s’han d’adaptar a una nova situació. No fer-ho seria anar endarrere. Dades positives de l’increment de clients en diversos mercats arran de l’obertura a la tarda posen sobre la taula una realitat i una solució adequada. Obrir a la tarda o ampliar els horaris és una qüestió de reorganització comercial que no s’afavoreix per la via de la imposició, però a la qual tampoc podem renunciar. És o ha de ser una actitud. Es tracta sobretot de ser competitius.

Des de l’Institut Municipal de Mercats tenim interès que els negocis als mercats municipals siguin més rendibles. Incentivem l’obertura a la tarda en els mercats renovats. Per això la normativa ho recull, i si és necessari revisar-la o fer-hi modificacions, parlem-ne. Però no podem fer passos enrere.

Ara comencem una campanya de promoció de compra als mercats. Aviat, al gener, se’n posarà en marxa una altra amb premis econòmics amb la idea que els clients gaudeixin d’un estalvi en les seves compres. En aquesta mateixa línia, l’Institut Municipal de Mercats pot contribuir a l’ampliació d’horaris posant en marxa noves iniciatives de promoció i de coneixement dels mercats, serveis i horaris que beneficiïn els comerciants en la decisió d’ampliar horaris. Des de l’Institut podem assumir-les. És el moment d’abordar-ho.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *