20190205_102023

‘Poder collir el producte avui i vendre’l demà és un luxe’

L’Àngels Clager Melich, paradista del Mercat d’Horta, és tercera generació de la seva família a la parada Melich de fruites i verdures i la seva vida sempre ha estat ben arrelada a la vida de mercat. Actualment a la parada, hi treballen el seu germà i ella i continuen com des de l’inici de la trajectòria familiar, venent productes que han estat prèviament conreats i collits per ells.
“Tenim terres a Sant Vicenç dels Horts, que és d’on som, i gran part de la verdura que venem és dels nostres camps”, explica l’Àngels. Els seus avis van ser els que van començar a la parada al Mercat d’Horta”.
L’Àngels comenta que actualment el seu germà és qui s’encarrega de les terres, juntament amb altres companys que l’ajuden ja que “ell passa moltes hores també aquí al mercat”.“Els clients i clientes ens pregunten sempre si és de collita pròpia, són clients fidels, que ens coneixen de tota la vida, i és que poder collir el producte avui i vendre’l demà és un luxe”.

El fet que la fruita i la verdura sigui collida i exposada directament a la parada garanteix que el producte és de temporada. L’endemà aquesta possibilitat la té poca gent i saps que quan el client es mengi aquell producte ho notarà”. A més, l’Àngels explica que tot i no treballar al 100% amb productes ecològics, als seus camps intenten tirar-hi el mínim de productes químics.
Com diverses parades dels mercats municipals, l’Àngels s’adapta a les noves necessitats del client. En aquest sentit, la paradista explica que cada cop hi ha més gent que vol que els productes estiguin pràcticament preparats per cuinar o servir. És per això que “a la parada estem començant a preparar els productes – pelant-los, trossejant-los…- per tal de facilitar la feina als clients”.
L’Àngels té una cosa molt clara: “els mercats que tenim aquí a Barcelona, no hi són arreu d’Espanya” i és que “hem de lluitar pel futur dels mercats i tirar-los endavant”. La paradista és una amant de la vida de mercat: “Jo he nascut aquí i el meu germà també, hi ha clientes que ens coneixen des que érem petits, dones que ara tenen uns 80 o 90 anys. És gent que ens ha vist créixer i que encara vénen a comprar a la nostra parada”.
“Al mercat el més bonic és viure el dia a dia i tractar amb el client i si li dones un bon servei i una bona qualitat el conserves sempre”, afegeix l’Àngels.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *