Carolina Pallés contraportada

“Portem quatre generacions de Carolines de la família a La Rambla”

La història de la Carolina Pallés està lligada a les flors i a la seva família. Ella, juntament amb la seva germana, gestiona actualment la floristeria que la seva àvia va adquirir l’any 1888, durant la Primera Exposició Universal a la ciutat. “Abans d’això, la meva besàvia ja venia flors, però en mercats ambulants”, ens explica la Carolina. “Som quatre generacions de floristes a la meva família que hem estat al mateix lloc de les Rambles, sempre amb una Carolina al capdavant: la meva besàvia, la meva àvia, la mare i jo”.

A la Carolina ja de ben petita l’apassionaven les flors. Cada tarda, al sortir de l’escola, la seva àvia les anava a buscar –a ella i a la seva germana- i les portava a passar la tarda a la floristeria. A més, sempre que podia, els dies que tenia festa, s’aixecava de matinada per acompanyar el seu pare a buscar les flors a Mercabarna. “Ens agradava observar com preparava els rams, aprendre d’ell. De mica en mica ens hi vam anar involucrant fins que va arribar un moment que ja érem dins”.

El més important de tot, ens explica la Carolina, “és que totes aquestes coses han anat sortint de manera natural. Que la meva germana i jo haguem continuat amb la floristeria mai ha estat una obligació. Les coses que són obligatòries mai van bé, però les  que surten del cor són realment una altra història, funcionen”.

La parada és un espectacle de colors i olors, i la Carolina ens explica que per a ella, el seu és un ofici dur però a la vegada molt bonic. “Ens aixequem cada dia molt aviat per anar a comprar les flors, posteriorment muntem la parada i els rams i per últim ho entreguem al client”. Ens diu que “quan ho estàs comprant ja t’imagines com quedarà; quan ho estàs muntant gaudeixes molt del treball manual i quan ho entregues al client, la sensació de veure que li agrada és immillorable, no deixa de ser que plantes i crees una il·lusió”.

“Les flors es regalen des del moment que neixes, fins al moment que faltes. Moments molt feliços i moments molt tristos. Però entre aquest període, que és la vida, la flor sempre ens acompanya”, afirma. La Carolina se sent en tot moment una privilegiada de treballar amb flors, ja que amb una flor es poden transmetre molts sentiments i admet que el que més li agrada de la seva feina “és poder fer feliç als altres a través d’una flor”.

Flors Carolina és una parada amb molta història, sempre ha estat molt concorreguda. Per allà hi van passar diversos artistes i intel·lectuals de l’època com Federico García Lorca, Salvador Dalí o el Doctor Fleming. D’aquest últim, la Carolina ens parla d’una famosa fotografia on la seva àvia li està donant un ram de roses que ella mateixa havia preparat, “és una fotografia amb molta força, actualment està penjada a l’Hospital del Mar”. Sempre que parla de la seva àvia ho fa amb molta admiració: “avui en dia una dona pot ser el que es proposi, però en aquells temps no. La meva àvia va ser molt lluitadora”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *