El mercat de Sant Andreu des del porxos de la plaça. Foto: Jordi Casañas / IMMB.

Sant Andreu es prepara per a la seva remodelació

El mercat de Sant Andreu des del porxos de la plaça. Foto: Jordi Casañas / IMMB.

L’acord adoptat per la majoria dels comerciants del Mercat de Sant Andreu i l’Institut Municipal de Mercats en favor de la remodelació integral del mercat és vist pels comerciants com una oportunitat per fer créixer el potencial comercial d’aquest espai i dels establiments situats en aquest cèntric espai del districte.

Per a la presidenta de la junta de l’associació de venedors del mercat, Elisenda Pons, el mercat guanyarà en atractiu comercial gràcies a les noves instal·lacions i serveis, però també “significarà un revulsiu per a aquesta part del barri, que es beneficiarà de la influència del mercat, començant pels mateixos establiments i locals de la plaça porxada (del Mercadal)”.

“Estem satisfets. Falta el projecte definitiu, però es tindrà en compte la nostra opinió. El més important és que el mercat fa un gran pas endavant”, assenyala Pons. Per a la representant dels comerciants del mercat, el detall que el nou edifici del mercat tingui una nova façana de vidre ja suposa un salt qualitatiu en la millora. Tota l’activitat comercial estarà a la vista, cosa que s’ha de traduir en un gran reclam per entrar al mercat i fer-hi les compres.

Oferta de producte fresc i degustació

Un altre aspecte important de la futura remodelació és l’aposta de comerciants i administracions per potenciar la venda de productes frescos i donar espai per a la degustació. Aquest tipus d’oferta pot ser un al·licient per atreure nous clients, principalment joves, segons explica la presidenta de la junta dels venedors. Així, les parades combinaran alhora venda i tast, un plantejament que l’espai del voltant del mercat afavoreix. Aquesta zona conservarà el seu caràcter d’espai pacificat sense vehicles, i per tant el seu ús serà bàsicament per als vianants. Davant de les limitades dimensions del mercat, la reforma no preveu la ubicació d’un supermercat.

Infomercats Retrats Elisenda Pons St.Andreu 09042015_MG_5451
Elisenda Pons, presidenta de l’Associació de Venedors del mercat de Sant Andreu. Foto: Jordi Casañas / IMMB

Pons també subratlla la importància de l’ampliació d’horaris del nou mercat que sorgirà, ja que podrà prestar un servei més gran als residents del barri. Actualment, el mercat rep 7.326 visites setmanals, quan l’àrea d’influència és la d’un barri amb una gran densitat de població: 56.285 habitants.

El nou mercat tindrà una planta soterrada per a les activitats logístiques del mercat en què s’ubicaran les cambres frigorífiques, els magatzems i l’àrea de tractament de la brossa. Mentre tinguin lloc les obres de reforma, l’activitat del mercat es traslladarà a una carpa provisional en una part del carrer de Sant Adrià.

Entre 18 i 24 mesos d’obres

Es preveu que al llarg del 2016 estigui realitzat el projecte bàsic i executiu de la reforma, així com el del mercat provisional. Això permetria a continuació encarregar l’obra mitjançant concurs públic. Les previsions apunten que els comerciants es podran traslladar al mercat provisional durant el primer trimestre del 2017. Es calcula que les obres de remodelació tindran una durada d’entre 18 i 24 mesos. L’actual Mercat de Sant Andreu acull 35 negocis alimentaris i 11 de no alimentaris, dels quals uns 27 estan tancats.

Comerços als porxos de la plaça del mercat. Foto: Jordi Casañas / IMMB.
Comerços als porxos de la plaça del mercat. Foto: Jordi Casañas / IMMB.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.