20190731_102630

“Sempre he tingut inquietud per ser renovable, no malbaratar i reutilitzar”

El Santiago fa deu anys que treballa al mercat de l’Estrella però en fa trenta que està a l’empresa que gestiona la seva parada, la Peixateria Juanita. Actualment, des de fa una dècada n’és el propietari i durant tots aquests any no ha deixat d’innovar-se i aprendre diverses mesures sobre sostenibilitat per implementar a la seva parada. ‘El nostre objectiu és no malbaratar i reutilitzar, en definitiva, ser sostenible i en aquest sentit, sempre he tingut la intenció d’avançar’.

Des de la parada del Santiago, estan intentant produir envasos i recipients de llarga durada. És a dir, ‘tot el que donem als clients i clientes perquè guardin i envasin el peix ho poden reutilitzar, tornar a dur o servir en una altra ocasió, enlloc que sigui només d’un sol ús’. Pel que fa als clients, el paradista comenta que n’hi ha que no estan gaire conscienciats amb aquesta iniciativa i ‘ens continuen demanant envasos d’un sol ús, però nosaltres els oferim safates que es poden reutilitzar’.

A més, el Santiago té la seva parada apuntada a l’aplicació ‘Too good to go’ que té com a objectiu no malbaratar ni llençar els aliments. A través d’aquesta app el que fan és ‘tot el producte que creiem que el dia següent no reunirà la qualitat necessària per al seva venda i consum, l’oferim a un preu més baix a través d’aquesta aplicació’.

A més, a través d’aquesta iniciativa el Santiago reconeix que d’entre els clients que passen a buscar el producte a través de l’aplicació, n’hi ha alguns que són nous ja que abans no hi anaven.

Per al comerciant, és important conscienciar a l’usuari, als clients. “La clientela és qui ha de portar un envàs de plàstic o vidre reutilitzable, un cistell… si no el porten ells, nosaltres els hem de donar alguna cosa”. Entre la joventut és un concepte que està més integrat, “però entre la gent gran és més costós i no col·laboren tant”, afegeix el paradista.

El Santiago considera que ha transmès certa conscienciació a través de les mesures que es duen a terme des de la seva parada. “Des dels mercats tot el que sigui no llençar aliments i no malbaratar és important. En aquest sentit jo no només sóc conscient que estem fent un bé a la al medi ambient, sinó que també l’estem fent a gent que ho necessita”. Per al paradista, els mercats de la ciutat i d’arreu són la base del comerç.  “Els supermercats intenten copiar-nos, som un referent, una mostra de tot el que està passant”, afirma.

Al Mercat de l’Estrella durant els propers mesos hi tindrà lloc una assemblea, on s’explicarà a tots els comerciants la funcionalitat de l’aplicació ‘Too Good to go’, “d’aquesta manera, animarem als paradistes a apuntar-se a la iniciativa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *