DSC0185-BQ2-640x409

“Sempre sumar, mai dividir”

DSC0185-BQ2-640x409

Vicenç Gasca és botiguer de Sant Antoni i també és president de la Fundació Barcelona Comerç, una entitat que vetlla per l’anomenat “model Barcelona” i pel bé comú dels comerciants de la ciutat, especialment dels eixos comercials.

Quina és l’essència de l’associació entre eixos comercials i mercats municipals?

Volem trencar les portes i els murs que, a vegades, hi ha entre eixos i mercats. Normalment, els mercats són tancats, uns són a dins i els altres a fora, però s’han de trencar aquestes portes perquè pugui haver-hi fluïdesa entre les dues entitats. Tant per als mercats com per als botiguers, poder fer actes conjunts és clau per a la promoció del territori i la fidelització dels clients.

Quins beneficis o problemes pot arribar a donar aquesta integració?

Sovint la dificultat que hi ha és saber explicar quins són els projectes i també, moltes vegades, per part de tots, és veure el bé general sobre el tema particular. S’han de vèncer aquestes dificultats inicials de la unió perquè els beneficis que després hi trobarem tots junts són molt importants. La unió d’accions no vol dir que les dues entitats, l’eix i el mercat, es transformin en una. Cal que es respectin les personalitats i les individualitats, tant dels mercats com dels eixos, a través d’un espai de trobada. Aquests espais conjunts donen força a les dues entitats per continuar treballant i fent actes i promocions pel bé del nostre comerç.

Què és el més important, doncs, per assolir una bona cooperació?

És bàsic participar i que cadascú digui les necessitats que té, així entre tots podem buscar una solució perquè es puguin assolir les demandes dels diferents col·lectius. Sempre sumar, mai dividir. D’altra banda, és important destacar que nosaltres pensem que, a nivell de barri, el comerç és una eina molt important de cohesió.

En quin sentit?

És molt important fer les promocions conjuntes perquè la gent vegi que està en una unitat territorial econòmica que és el mercat, els botiguers, els col·lectius, els encants… que tot és una unitat i que les promocions i les accions les fem tots i totes de manera conjunta.

Quin paper ha de tenir l’administració en aquest entramat?

Hem d’anar tots de bracet, perquè estem en una ciutat i la ciutat és de tots i tots tenim responsabilitats. L’administració es compromet a unes coses i nosaltres hem d’exigir-li que les compleixi, i per exigir no hem d’estar tutelats per ells. Hem de ser independents, lliures, anar conjuntament, sí, però ser exigents amb l’administració.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *