20190430_094755

“Ser pagès em fa feliç, i sempre he lluitat per aconseguir el que em fa feliç”

En Keyta Madi viu a Sants, té cultius al Baix Llobregat i és originari de Mali. Diu que és “d’aquí i d’allà”. Fa tres anys que va a la Boqueria tres matins a la setmana, a la zona dels pagesos i pageses: “sóc aquí perquè sempre he lluitat per aconseguir fer el que m’agrada, i el que faig aquí m’agrada molt”.

 • Quant temps fa que et dediques a ser pagès?
  Vam començar el 2013. Jo abans tenia una altra feina, però em vaig adonar que el que realment m’agrada és això. Vaig començar fent cursos i m’hi vaig llançar, però encara en vull aprendre més. Ser pagès em dóna vida. Cultivar, veure com creixen les plantes… m’encanta.
 •  Com és el teu dia a dia?
  Feliç. El meu dia a dia és feliç. Aquí al mercat hi vinc tres dies a la setmana, la resta de dies els passo al camp, que hi ha molta feina i s’ha de treballar! – ens diu en Keyta rient.
 • Per què vas decidir venir a vendre els teus productes a la Boqueria?
  Em va costar entrar-hi, però vaig veure que era interessant. Barcelona és una ciutat multicultural i diversa, amb persones de molts orígens, i com que jo cultivo hortalisses de tot el món, els meus productes hi tenen molta sortida. A les persones els agrada trobar els productes dels seus llocs d’origen. Porto verdures i hortalisses diferents, tant d’Europa com d’Àfrica i Àsia i això sorprèn a la gent. A vegades hi ha persones que veuen els meus productes i els volen tastar però no saben què són o com es cuinen, llavors els ho explico, els dono receptes i… sempre tornen! De cop i volta ja són clients! A més fem molta difusió via xarxes socials…
 • Què hi feu a les xarxes socials?
  Tenim un compte d’Instagram [@ hortalafrica] on hi expliquem tot el que fem: quan i com cultivem, quins productes són de temporada, les propietats de cada verdura i hortalissa… a més, quan anem a cultivar, fem una crida perquè qui vulgui ens hi acompanyi i vegi com ho fem, per què plantem aquell producte en aquell moment i bé, que els nostres consumidors ens puguin fer les preguntes que vulguin.
 • Tens un producte preferit?
  Una de les meves verdures preferides és l’ocra. S’assembla molt al pebrot verd d’aspecte, però és una mica diferent, té un gust molt bo i, a més va molt bé per al sucre i per a les persones que pateixen d’angoixa. I ben aviat serà temps de collir-ne! Aquest any n’hem plantat molta.
 • És precisament de l’ocra que vas parlar a la renovada aula de cuina de la Boqueria, oi?
  Sí, com que és una verdura que aquí no és gaire coneguda, vaig veure que fer aquesta demostració a l’aula seria una oportunitat per donar-la a conèixer. I vaig preparar un plat típic de Mali, amb ocra i cacauets –que aquest any també n’hem plantat.
 • “Cacauets al Baix Llobregat?”
  Sí, sí. Se’m va ficar al cap i ho vam fer. Si tot va bé en tindrem a principis de juliol. M’agrada fer coses diferents cada any, innovar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *