“Serà un dels mercats més macos de Barcelona”

DSC0069-BQ1-640x409

Cándido Álvarez és dels primers que van arribar al Mercat de la Guineueta de Nou Barris ara ja fa 48 anys, hi va obrir la seva xarcuteria i des d’aleshores segueix al peu del canó: “A gaudir del mercat tant com pugui!”, comenta somrient.

Després de tot aquest temps, finalment el mercat ha estat protagonista d’una remodelació molt esperada: “Era molt necessària, el mercat estava molt vell i obsolet, ja tocava netejar-li la cara”, comenta. A primers de setembre i després d’un intens mes de treball, el Mercat de la Guineueta va tornar a obrir les portes, cada parada al seu lloc, però sense que l’obra estigués del tot acabada. A dins del mercat l’activitat no para, i és a fora, a les entranyes del mercat, on l’activitat és més intensa, entre màquines i soroll: “La clientela es mereix un monument”, comenta agraït.

Així doncs, a la tardor, el Mercat va obrir amb un aspecte diferent: més viu, modern i amb l’espai reestructurat: “Botigues com la floristeria, la sabateria o la perruqueria estaven al darrere del mercat i no es veien, i a més l’accés és complicat. A la part del darrere no hi havia vida, però ara les han posat al davant. Ara guanyen en vistes, en modernitat i en més integració al mercat”. Una de les apostes d’aquesta obra és la coberta de 16 metres que funciona com a pati cobert a l’entrada. Per tant, tant les botigues com el bar tindran possibilitat de fer vida a fora faci sol o plogui. A més també s’hi han incorporat noves oficines, serveis adaptats i fins i tot una sala polivalent per fer-hi exposicions i d’altres activitats.

Una de les altres novetats és que el Mercat comptarà amb la presència del Mercadona: “Amb aquesta integració, suposem que vindrà molta més gent. El producte fresc el vindran a buscar al mercat i l’envasat a baix”. Nou Barris és un barri on majoritàriament hi viu gent gran, així que les millores en accessibilitat i en oferta seran claus.

La remodelació va més enllà. El Cándido assegura que un cop acabi tota l’obra hi haurà altres canvis: “Ara només treballem al matí, quan acabi tot ens adaptarem a l’horari del Mercadona per tal que la gent que només pot venir a comprar a la tarda ens trobi oberts. Ens hem d’adaptar a les circumstàncies del barri, i benvinguda sigui la feina”. Serà cap a finals de maig quan el Mercat podrà exhibir la seva nova entrada amb tota la seva esplendor: “Serà un dels mercats més macos de Barcelona”, conclou orgullós el Cándido.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.