Núria Pedro, Secretària i portaveu de la Junta de Concessionaris del Mercat de la Vall d’Hebron. Foto: Jordi Casañas / IMMB.

Sobreviuen els qui s’adapten al canvi

OPINIÓ.- Els temps canvien i ho fan molt de pressa; el nostre client modifica els seus hàbits i l’oferta creix i creix, i nosaltres com a comerciants hem d’afanyar-nos a modificar certes dinàmiques, si no volem perdre la cursa.

Acostumats a aixecar cada dia la persiana i esperar que arribessin els clients, ara ens costa entendre que cal anar més enllà. Però cal un canvi d’actitud, calen accions si volem recuperar la clientela i captar nous clients.

Aquesta necessitat, i d’altres més tècniques, aquest any ha estat recollida per I’Institut i s’han programat una sèrie de càpsules, conduïdes per experts en la matèria, orientades a assessorar i fer pensar a tots i totes els paradistes dels nostres mercats municipals. Per part nostra hem procurat que el nostre mercat estigués representat, ja que la formació és imprescindible per donar continuïtat.

Hem de dir que no només hem après coses noves, també ens han fet reflexionar sobre allò que ja sabíem i teníem en un calaix. Cal ser més dinàmics, cal saber quins clients potencials tenim i orientar l’oferta al nostre barri, cal donar un servei ràpid i amb una oferta variada, cal adaptar-nos a les noves necessitats d’horaris, però sobretot cal informar. La informació és ara més que mai a l’abast de tothom i per això cal ser transparents i comunicar de forma clara les característiques del nostre servei i la nostra oferta. Però amb això no n’hi ha prou, cal anar més enllà.

Ens ha quedat clar que els factors claus són: la singularitat, l’actitud mental positiva, l’excel·lència i qualitat, la creativitat i la cooperació. I tot això per poder donar un bon servei a cadascun dels nostres clients, perquè cada client és diferent i per tant té diferents necessitats. Cal que l’experiència de compra sigui un fet positiu.

Personalment penso que han estat unes sessions enriquidores que espero que es tornin a repetir aviat. També penso que seria bo que els paradistes que no hi van poder asistir es deixin encomanar per l’entusiasme que ens han aportat aquests dies i que ben aviat s’animin a participar-hi.

Núria Pedro. Foto: Jordi Casañas / IMMB.
Núria Pedro. Foto: Jordi Casañas / IMMB.

Núria Pedro Mulet

Secretària i portaveu de la Junta de Concessionaris del Mercat de la Vall d’Hebron

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *