Tendències digitals que marcaran el 2018

Els que aneu seguint les tendències en e-commerce ja haureu llegit els pronòstics dels gurus per aquest 2018 que tot just comença. Conscients que als mercats no tots tenim temps d’estar al dia amb aquests temes, des d’aquest espai a l’Infomercats sempre intentem donar-vos unes pinzellades per tal d’acompanyar-vos i d’animar-vos a seguir fent la transformació digital del vostre negoci.

Al número de maig de l’Infomercats ja us vam explicar el concepte OMNICANAL on el client és el centre de tot. Ja no és al web on es busca l’experiència de compra sinó que aquesta ha de ser complementària i única des de qualsevol canal d’accés: web, físic, mòbil…

El BLOCKCHAIN o la tecnologia de la confiança és el nou paradigma que canviarà molts models de negoci tal i com els coneixem avui. Més seguretat en les transaccions i en la traçabilitat de qualsevol procés. Es posarà en risc la figura de l’intermediari?

Una de les grans tendències d’aquest any també serà el MACHINE LEARNING i la INTELIGÈNCIA ARTIFICIAL. La implementació de solucions que aprenguin, evolucionin i potencialment actuïn de manera autònoma, comunicant-se amb els clients segons les seves necessitats, cerques i compres donarà pas a la creació de noves formes de comunicació i de negoci.

Als mercats ens agafa una mica més lluny, però… qui ha dit que no podem ser els primers en treballar amb REALITAT COMBINADA? Aquesta nova realitat és la suma de la realitat augmentada i la realitat virtual. Aviat veurem solucions innovadores que uneixin aquestes tecnologies aplicades al món físic.

Entre els clàssics, hem de seguir de ben a prop aquests tres: el Cloud Computing que seguirà permetent la possibilitat de reduir costos d’infraestructura així com agilitzar l’escalat i el desplegament dels comerços a la xarxa; l’Internet de les Coses on tot està connectat: sensors, dispositius, aplicacions… Tot! i l’Analytics per poder aconseguir una millor presa de decisions, de forma més objectiva i ràpida.

Saber adaptar-se a la transformació digital és absolutament obligatori per a qualsevol negoci i és per això que hem d’estar atents a les noves solucions i a les tendències que marcaran la innovació, per seguir creixent en la transformació digital en la que estem immersos. Donem el pas plegats?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.