Agustí Colom

Torna Mercat de Mercats, la nostra fira

Després de les vacances i d’aquest estiu que ha estat ben calorós, arriba la tardor i amb ella els mercats de la ciutat canvien els seus colors pels taronges, els grocs i els marrons, omplint-se de bolets i de castanyes. Però no són els únics que tornen a la ciutat. La tardor a Barcelona –i sobretot per als que estimem els mercats- és sinònim de la gran fira que els dies 19, 20 i 21 d’octubre omplirà l’avinguda de la catedral: Mercat de Mercats.

Any rere any el gran esdeveniment dels mercats ha omplert d’activitats, tasts, producte de qualitat i sorpreses de tota mena un cap de setmana que sempre ens queda curt. I hem arribat a la novena edició.

Enguany Mercat de Mercats tindrà com a eix vertebrador la sostenibilitat, de la qual els Mercats de Barcelona ja en són exemple com a referents de comerç de proximitat i de venda de producte del territori i de qualitat. Amb comerciants cada cop més conscienciats en realitzar bones pràctiques per ser sostenibles, i amb equipaments on s’apliquen cada cop més mesures de responsabilitat mediambiental, els mercats seran els conductors per transmetre a la ciutadania el respecte i la cura del medi ambient.

Per a la novena festa dels mercats volem treballar pel reciclatge, la reutilització i la reducció de residus, i en podrem aprendre una mica més a les xerrades i tallers temàtics relacionats amb el producte i el medi ambient programats a l’Aula.

És clar que els protagonistes de la fira seran, com sempre, els i les nostres paradistes que, durant un cap de setmana sortiran de les seves parades als diferents mercats i les traslladaran a la fira per poder oferir a tothom qui hi vingui productes de primeríssima qualitat i el tracte de proximitat que tant ens agrada.

Una novetat especial d’aquesta edició és que els mercats no alimentaris d’Encants de Barcelona, Encants de Sant Antoni i Dominical de Sant Antoni, també estaran presents a la fira. Hi tindran estands on donaran a conèixer a la ciutadania les seves peculiaritats i els seus productes.

Però això no és tot. De nou, a l’espai dels Artistes de Mercat, els comerciants ens inspiraran amb les seves explicacions d’allò que coneixen més: els seus excel·lents productes. En sabrem trucs, consells i, en definitiva, tot allò que n’haguem de saber.

Mentrestant, a l’espai de l’Aula, xefs de primera línia ens faran showcookings i tasts que ens deixaran amb la boca oberta i amb ganes de més,  com les boníssimes tapes de mercat que cada any agraden tant que s’acaben exhaurint.

Com sempre, convidem a tota la comunitat que ens segueix a través de les xarxes socials a que passegi per la gran festa dels mercats, ens posi cara i comparteixi moments “off line” amb nosaltres. Durant el cap de setmana del 19 al 21 d’octubre tothom podrà assabentar-se de tot el que passa a Mercat de Mercats a través de tots els canals imaginables per poder gaudir d’una experiència de 360 graus de la fira.

Així doncs, us esperem a l’avinguda de la Catedral, un any més, per celebrar que Barcelona és una ciutat de mercats; i una ciutat de mercats significa una ciutat de proximitat, de producte de qualitat, de vida de barri i per a la ciutadania.

 

Agustí Colom, Regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *