Tot a punt per al Mercat de Mercats 2012

Tot és a punt perquè els pròxims dies 19, 20 i 21 d’octubre, paradistes i restauradors dels mercats de Barcelona, productors agroalimentaris artesans i elaboradors de vi i cava de tot Catalunya, amb la participació de xefs reconeguts, es trobin a la festa gastronòmica que organitzen els mercats de Barcelona. La trobada arriba a la seva tercera edició i s’hi han organitzat activitats presencials i virtuals amb el suport de blocaires i a través de les xarxes socials Instagram i Twitter.

Imatge-QR-CODE-Mercat-de-Mercats

L’última edició, l’any passat, de la trobada Mercat de Mercats, una festa ciutadana que s’organitza al voltant dels aliments, dels mercats i dels seus comerciants, dels pagesos i productors, va resultar tan llaminera per a milers de persones ─unes 230.000─ que l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ja està preparant els últims detalls per obrir les portes de la nova trobada els pròxims dies 19, 20 i 21 d’octubre a la plaça de la Catedral de Barcelona.

Mercats de Barcelona ha preparat diverses activitats, tant a la fira de Mercat de Mercats que tindrà lloc a la plaça de la Catedral com a través d’Internet i les xarxes socials Instagram –un concurs fotogràfic– i Twitter –un sorteig entre participants–. Si voleu saber més coses sobre les activitats a través de les xarxes llegiu la informació #happytapa, GastroEureka i InstaMeetMdM

Al nostre bloc  www.mercatdemercats.wordpress.com podreu informar-vos de com evoluciona la fira, del programa d’activitats, les tapes que podeu tastar i quins mercats i productors hi participen.

Paradistes de 14 mercats barcelonins

Amb l’ànim de fer-vos venir gana, us anunciem que a la tercera edició de Mercat de Mercats hi participen comerciants de la Boqueria, Clot, la Concepció, Felip II, Fort Pienc, Galvany, Horta, la Llibertat, la Mercè, el Ninot, Sant Antoni, Sant Gervasi, Santa Caterina i Vall d’Hebron. Trobareu informació sobre els paradistes i productors agroalimentaris i els artesans de vins i caves que hi participen de la mà de Prodeca en el nostre bloc d’Internet. A la fira podreu tastar i comprar des d’unes gustoses olives trencades fins a uns menuts, foie i pollastre de raça o fruites i verdures portades de l’hort.

Les tapes. L’any passat Quim Márquez ─el conegut Quim de la Boqueria─ va triomfar amb la tapa que va elaborar per a l’ocasió: hamburguesa de Wagyu (vedella) amb espuma de foie. Aquest any prepara una broqueta de vedella amb iogurt de ceps. Sobre l’elaboració, ho podeu llegir en aquesta mateixa pàgina. Però de tapes n’hi ha més: un saltat de bolets amb mousse de foie, tripes, anxoves de l’Escala amb escalivada, croquetes de pollastre rostit, l’extraordinària truita de patata, perquè sempre està oberta a innovacions, un ragoût de calamars, rotllets de sushi, ous amb escumós de patata amb migas d’alls tendres i pernil de gla, aletes atòmiques ─que descobrirem─, patates braves i Pfaffenhofen…

Presència de xefs a l’Aula Gastronòmica

Encara n’hi ha més: xefs barcelonins i de tot Catalunya us oferiran un aperitiu. Es tracta de les activitats organitzades a l’Aula Gastronòmica i al Celler dels Sumillers: Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañes, que van créixer al Bulli, evocaran els plats del restaurant de cala Montjoi amb una presentació titulada El Bulli a l’abast, coneixerem la tonyina rosa de l’Ametlla de Mar i la tradició culinària catalana, o com n’és de protagonista a les receptes japoneses. Cuina nostrada: la gamba de Palamós, la cuina del Delta,  les tapes, amb Carles Abellan;  els platillos, la tradició Ruscalleda, a càrrec del seu fill i restaurador Raúl Balam, una cuina basada en l’ús de productes de proximitat, del Maresme, i Nandu Jubany i les especialitats d’Osona. Això pel que fa al menjar.

Sobre el vi, farem una ruta des d’Alella fins al Penedès, el Montsant i l’Empordà. Moritz ens acostarà la cervesa i Fever-Tree i Sergio Estévez abordaran els còctels. Dels secrets del cafè se n’encarregarà Marcilla. I no us perdeu la Patata progress experience, el repte definitiu, una trobada entre un blocaire convidat per Mercats i dos comerciants dels mercats. La Fundació Alícia hi serà present amb un bus que és una unitat mòbil sobre ciència i cuina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.