“Tots hauríem de menjar bacallà com a mínim un cop a la setmana”

Editorial. Quan em diuen que seré “artista de mercat” se m’escapa un somriure. Artista, jo? Bé, potser tots els paradistes d’un mercat ho som una mica. No cantem ni ballem i no fem màgia, però sí que som artistes en el sentit de dedicar-nos al nostre públic. Vivim per i per a ells, ens devem als nostres clients i clientes cada dia, des què obrim fins que tanquem. Així doncs, sí, sóc artista del mercat, del meu de Santa Catarina.

Aquí ningú paga entrada per l’espectacle, però sabem que si algun cosa falla en el nostre tracte o producte, aquella persona potser no tornarà al “teatre” que aixeca el teló cada dia al mercat.

Marina Navarro, paradista Mercat de Santa Caterina
Marina Navarro, paradista Mercat de Santa Caterina

Quan tenia 14 anys vaig començar en aquesta mateixa parada, un negoci familiar que s’ha mantingut fins ara, per això se que el més important és adaptar-se als temps, oferir el que els clients i clientes demanen i seguir amb un tracte d’excel·lència. Així és com m’agradaria continuar i evolucionar per donar a conèixer el producte. El nostre gremi de bacallaners ens avala i recolza iniciatives com la Ruta del Bacallà, de la que ja s’han fet tres edicions. Tot això ens ajuda a explicar-li als barcelonins que el millor bacallà el trobaran als mercats municipals. Els hi resoldrem els dubtes i els oferirem un bacallà amb certificació d’origen.

I ara, aquest octubre, torno a Mercat de Mercats, ho faig perquè ja hi vaig participar i el bacallà hi va tenir una bona acollida. A la gent li agrada, és un peix molt versàtil i hi ha molta gent interessada en com s’ha de tractar i cuinar i molt de públic amb dubtes que cal resoldre: com s’ha d’hidratar, cada quan cal canviar l’aigua, com es dessala, quina és la millor part del peix per a aquesta o l’altra recepta? … Així doncs, en aquesta edició de Mercat de Mercats, tornarem a desvetllar aquestes incògnites.

Cal explicar que el bacallà és un peix que caldria menjar com a mínim un cop per setmana, de la mateixa manera que la gent menja pollastre o carn perquè és apte per a totes les edats i dietes. Un aliment molt complet i molt arrelat a la nostra gastronomia catalana. Hi ha tantes receptes de bacallà com dies té un any, per tant no hi ha excuses per a provar diferents maneres de cuinar-lo.

És cert que la gent jove va menys al mercat, però els qui estem darrera el taulell sabem que oferint sempre el millor producte i donant els consells necessaris, els joves, i no tan joves, vindran al nostre teatre, tornaran a omplir la sala del mercat per veure els seus artistes actuant de nou sobre l’escenari. No cal pagar entrada, només cal venir al mercat amb els ulls ben oberts i deixar-se sorprendre pels ingredients de qualitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.