Encants-web-640x409

Tres mercats acaben la seva remodelació abans de l’estiu

Encants-web-640x409

La Guineueta, Provençals i els nous Encants Barcelona presumiran molt aviat de noves instal·lacions un cop acabin les obres de remodelació abans de l’estiu

Amb candeletes ho esperen els comerciants. I n’hi ha per això i per a molt més. Els paradistes de la Guineueta i els de Provençals han estat mesos convivint amb les obres a dins del mercat. La programació i el tipus de reforma han fet possible la convivència entre la venda i les obres, encara que en alguns moments aquesta relació ha estat complicada. No obstant, en pocs mesos no quedarà rastre de bastides i en canvi s’hi veurà un mercat pràcticament nou. Clients i venedors gaudiran de nous serveis i de confort.

En el cas de la Guineueta, la reforma ha fet que el mercat pugui lluir un nou vestit, pràcticament fet a mida. Ara els seus comerciants expressen la seva satisfacció i llueixen amb orgull el nou mercat.

Actualment, l’empresa Mercadona està duent a terme la construcció de l’autoservei a l’interior: 1.500 metres quadrats de productes que complementaran l’oferta. A la Guineueta, la remodelació ha consistit a adequar primer l’oferta comercial a la demanda actual, s’han amortitzat diverses parades i s’ha incorporat una zona d’autoservei, tot seguint els criteris que aplica Mercats de Barcelona en les reformes que s’estan fent. Es van renovar les infraestructures de serveis, l’espai de càrrega i descàrrega, brossa i finalment s’ha actuat sobre la façana, que modernitza la imatge del mercat.

Sense mercat provisional

Ni Guineueta ni Provençals han hagut de recórrer a un mercat provisional durant les obres, i això ha permès un estalvi d’entre 2 i 3 milions d’euros en els costos. La inversió que s’ha fet a cada mercat ha estat finalment d’uns 9 milions d’euros aproximadament, aportada en un 50% per l’Institut de Mercats i els comerciants. També als Encants, venedors i administració participen en una operació de construcció del nou mercat. Tots tres casos són un exemple de la col·laboració entre el sector públic i el privat. L’entesa entre les dues parts ha permès la realització del projecte.

A Provençals, el mercat també renova la seva façana, condiciona un aparcament amb un centenar de places per als clients i una àrea d’autoservei amb Carrefour com a operador. A l’interior, tot és nou: parades, serveis com ara les cambres frigorífiques i millora de l’espai de tractament de la brossa. S’hi han traslladat algunes parades i altres s’han amortitzat (un 10%).

Espectacular edifici dels Encants

I finalment, els nous Encants, que gaudiran d’un nou edifici i de serveis en un lloc estratègic a Barcelona com és la plaça de les Glòries. S’estan fent els últims treballs per aixecar tota la coberta i es preveu que els comerciants puguin fer el trasllat els primers dies de juny. El nou mercat és un edifici singular per la seva arquitectura i pels serveis que ofereix a clients i venedors (aparcament de 300 places per als clients i comerciants, zones de càrrega i descàrrega soterrades, àrees de tractament de la brossa). Estructurat en tres nivells, els comerciants seguiran oferint els seus productes, però ara recollits en mòduls prefabricats. I el que és més important: en un recinte obert a l’aire lliure però amb una coberta que fa literalment de mirall de l’activitat que hi té lloc. Una altra novetat és que els Encants també obriran a les tardes els dies de venda.

El cap de projectes de Mercats, Pere Sirvent, destaca que amb les remodelacions “els tres mercats estaran en una situació de domini, perquè són competitius i ofereixen més qualitat als seus clients”. Després d’enllestir les obres d’aquests tres mercats, es treballa per acabar les de Sants, el Ninot, Guinardó i Sant Martí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *