Imatge gràfica de la campanya Estima el teu mercat 2016

Tria mercat, tria salut

Imatge gràfica de la campanya Estima el teu mercat 2016

Els mercats també són salut. Amb aquesta idea arrenca aquest any la Setmana Internacional dels Mercats ‘Estima el teu mercat’, que es desenvoluparà amb activitats en una quinzena de mercats de Barcelona del 16 al 31 de maig. Una campanya en què participen altres ciutats europees amb l’objectiu de promocionar els mercats i atreure nous clients.

‘Estima el teu mercat’ es desenvolupa aquest any amb activitats que posaran en valor els mercats com a espais d’alimentació saludable. Una idea que, cada vegada més, demanden els consumidors, preocupats i sensibilitzats en favor d’una alimentació sana.

Comerciants participants en la darrera edició d'Estima el teu Mercat 2015. Foto: Pau Fabregat / IMMB:

És un pas endavant a partir de la concepció dels mercats com a llocs on es troben productes frescos i de qualitat, i on es facilita la informació als consumidors sobre una alimentació responsable, segura i sana que, en definitiva, esdevé la base d’un bon estat de salut.  Factors a tenir en compte són la dieta variada i equilibrada, d’acord amb els requeriments de cada persona i les seves activitats físiques, conèixer els aspectes nutritius dels aliments i els detalls que cal tenir en compte en la seva manipulació i conservació, i, finalment, però no per això menys important, la informació de les característiques dels aliments que es compren gràcies a les seves etiquetes o distintius per tal de poder fer una elecció adequada d’acord amb les necessitats de cadascú.

Els mercats barcelonins han organitzat activitats de manera que puguin donar a conèixer la informació precisa sobre les característiques d’una alimentació saludable. Ho faran a través de diversos formats i convidats, per exemple, amb la intervenció de nutricionistes, cuiners i cuineres, bloguers, músics, poetes o actors. Algunes de les activitats consisteixen en xerrades amb demostracions de cuina (‘showcooking’), altres són interpretacions on la música i la poesia porten la veu cantant, o bé actuacions a partir de textos d’escriptors sobre el menjar i l’art de cuinar.

Comerciants participants en la darrera edició d'Estima el teu mercat 2015

Més mercats són verds

El Mercat de la Llibertat ha estat un dels pioners a Barcelona en la transformació en mercat verd, un camí en què el foment dels productes de proximitat i els ecològics afegeix un gran valor a la seva oferta alimentària. A punt de complir-se el termini de la prova pilot iniciada per aquest mercat gracienc el passat novembre, el Clot, la Concepció i Horta se sumen a una iniciativa que té com a objectiu assegurar i augmentar l’oferta d’aquest tipus de productes a totes les parades i facilitar-ne la compra.

Tot coincidint amb la campanya ‘Estima el teu mercat’, durant el mes de maig aquests quatre mercats barcelonins organitzaran activitats amb el propòsit de donar a conèixer els valors dels productes saludables i el respecte al medi ambient. Com que els mercats són també un espai de relació amb la comunitat i la cuina forma part de la nostra cultura, proposaran al públic que participi en experiències lúdiques, festives i educatives al voltant de l’alimentació. A mesura que es vagin concretant els detalls de les activitats, us anirem informant en el web estimaelteumercat.cat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.