Assumpció Ferrer és peixatera al mercat de la Barceloneta. Foto: Pau Fabregat / IMMB.

“Trobem tot el que el client ens demana”

Assumpció Ferrer

Mercat de la Barceloneta

Matilde Alsina

He nascut a la Barceloneta, i per mi aquest barri ho és tot. Tinc 50 anys acabats de fer i ho vaig celebrar durant tres dies. Sóc peixatera, la tercera generació, i la meva filla serà la quarta. A la parada he de tenir el terra ben net, perquè em fa angúnia trepitjar peix, i sempre hi vaig ben arreglada: no perquè siguem peixateres hem d’anar lletges.

Sorprèn que vengui peix i alhora li agradi el submarinisme: “Tinc una barreja estranya de sentiments, perquè no vull que pesquin peixos, però els vull tenir a la parada”, explica tot aguantant un llamàntol amb molt de caràcter per a una de les fotos. “Jo el que vull és estar al mar i això ho tinc amb el submarinisme. M’agraden molt les immersions nocturnes, perquè és quan més peixos hi ha”, i les experiències que més recorda són nedar al costat d’un mero de més de 100 quilos a Lanzarote i fer immersió a la segona barrera de corall del món, a la Riviera Maia. “M’agradaria molt anar a la barrera de corall d’Austràlia, veure mantes gegants i anar a Sud-àfrica per nedar amb el tauró blanc”.

La seva parada es diu Baleta perquè “és el nom de l’àvia, Isabeleta, la primera que es va posar a vendre peix quan encara es feia en una plaça oberta. Ella, que va inaugurar el Mercat de la Barceloneta, comprava a llotja, i jo ho continuo fent”. Per regla general, troben tot el que el client demana: “Ara el més estrany que ens demanen són ortiguillas (anèmona de mar comuna)”.

Tinc molta gent de Barcelona que em ve a comprar i ja venia en temps de la mare

L’Asun, que considera el mercat la seva vida, té una clientela molt fidel: “Són bona gent, de la Barceloneta, però també em vénen a comprar molts clients de Barcelona”. Diu que són com els psicòlegs, parlen molt amb la gent, i ara més perquè tothom està en crisi: “Sempre he anat contenta al mercat, però ara amb la crisi la gent està molt desanimada, i tu, per molt contenta i arreglada que vinguis, també acabes desanimada”.

Assumpció Ferrer és peixatera al mercat de la Barceloneta. Foto: Pau Fabregat / IMMB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *