Nou Mercat dels Encants de Barcelona. Foto: Jordi Casañas

Un espai espectacular acull el nou mercat dels Encants

Adéu a un mercat provisional. El nou mercat dels Encants de Barcelona ja té el caràcter de definitiu, estable. Situat a la confluència entre l’avinguda Meridiana i el carrer Castillejos, a prop de la plaça de les Glòries i de l’antic recinte de venda, el nou espai ofereix una superfície de venda d’uns 15.000 metres quadrats repartits en diferents nivells d’un total de 35.000 metres quadrats de què disposa la instal·lació.

Nou Mercat dels Encants de Barcelona. Foto: Jordi Casañas
Nou Mercat dels Encants de Barcelona. Foto: Jordi Casañas

Ofereix més serveis i confort, tant per a comerciants com per als ciutadans, un horari que s’amplia a la tarda, una oferta de restauració més gran, és a prop de les parades de metro, tramvia i autobusos i promou activitats culturals i d’oci.

Concebut com una plaça oberta, el mercat s’estén en alçada a través de rampes, on s’han instal·lat les noves botigues i parades, tot aprofitant els desnivells dels carrers que l’envolten. Obra del despatx b720 Fermín Vázquez Arquitectos, els nous Encants destaquen també per la seva arquitectura, amb una espectacular coberta a 25 metres d’alçada.

El trasllat dels Encants a Meridiana-Castillejos ha posat fi al caràcter de provisionalitat amb què administrativament seguia definit el popular mercat barceloní. (Si voleu conèixer la història dels Encants, cliqueu aquí). Els Encants, que fins ara rebien unes 90.000 visites setmanals, esperen assolir amb la nova ubicació noves visites i clients. El mercat ha representat una inversió de 57 milions d’euros, amb aportacions de l’Ajuntament i dels comerciants per fer front a la construcció de la nova instal·lació, la urbanització dels voltants i les infraestructures de sanejament que s’han renovat en el subsòl.

Les novetats

Ampliació d’horaris. La venda es fa ara des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda, de manera ininterrompuda, els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes. Es preveu que també obrirà determinats diumenges i festius amb activitats culturals i lúdiques i ofertes comercials en forma de fires temàtiques. La subhasta es fa cada dia de venda de 8 a 9.30 hores. Consulteu més informació al web del nou mercat dels Encants. I si el que voleu és conèixer amb detall els productes i els venedors, ciqueu en aquest enllaç que us porta al web dels comerciants: encantsbcn.com.

Noves ‘botigues’ i ‘parades’. Un total de 283 negocis operen al mercat a través de 78 botigues, que són locals amb tancament de persiana i diferents dimensions, 156 parades, amb taulells que es munten i desmunten i un armari metàl·lic per guardar-hi els productes, 40 espais de subhasta, 2 bars, 6 locals de menjar i beure anomenats Street Food i un restaurant. Tots els productes a la venda els trobareu al web dels comerciants  encants.com .

Restauració a l’espai Street Food. És com es coneix l’espai situat en el nivell més elevat i on es concentren fins a sis establiments que serveixen menjar preparat per emportar o per consumir en una zona amb tauletes i barres que també vol ser un mirador. L’oferta gastronòmica és molt variada i s’hi poden trobar el plats preparats pel Kiosko Universal de la Boqueria (Peixet als Encants), els productes de la terra que proposa Mas de Fores, Stop & Mos, amb una selecció de productes locals i d’arreu del món, Gall Encantat, amb plats cuinats d’aviram i derivats, Mucho Gusto i Pasta Chef, a base de pizzes al tall i focaccies i pasta fresca, respectivament. Escanegeu el codi QR i trobareu tots els detalls de l’oferta gastronòmica de cada restaurador.

Senyalització i serveis. Tot el mercat disposa d’una senyalització pròpia per guiar el visitants a través de les diferents rampes i passadissos, identificats amb colors i lletres diferents, àrees de servei de WC, un punt d’informació, les oficines del mercat, un espai d’emprovadors, aparcament de 270 places, magatzems i una sala polivalent destinada a les activitats que organitzin els comerciants. Els comerciants disposen de sis muntacàrregues per facilitar la càrrega i descàrrega de productes i uns altres tres ascensors permeten al públic desplaçar-se entre els diferents nivells i l’aparcament. El recinte està controlat per càmeres de videovigilància durant les 24 hores del dia.

Nova normativa. Els Encants són un mercat amb una nova normativa que afecta tota l’activitat comercial, des de l’ampliació d’horaris fins a l’organització de la subhasta, el tractament dels residus i el caràcter ara ja estable del mercat, integrat en la xarxa de mercats municipals de Barcelona. A propòsit del tractament de residus, els paradistes hauran de dipositar les deixalles en els contenidors de reciclatge, situats a la planta soterrani, cosa que implica la col·laboració dels comerciants en el nou sistema de recollida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *