Eduard Escofet, president de la Junta de Comerciants del Mercat del Ninot. Foto: Jordi Casañas / IMMB.

Un pla que ens dóna eines per moure’ns

OPINIÓ. Per Eduard Escofet. President de la Junta de Comerciants del Mercat del Ninot.

 

He de dir en primer lloc que em vaig sentir molt afalagat de poder expressar la meva opinió i fer aportacions com a participant a la comissió que ha elaborat el Pla Estratègic. Crec que és d’agrair que l’Institut hagi promogut un estudi sobre quin pot ser o més aviat quin ha de ser el futur dels mercats en l’horitzó de la pròxima dècada, fins l’any 2025, i sobretot que hagi demanat de participar-hi a tots els agents involucrats en els mercats i el seu entorn.

La visió de futur que proporciona el pla permetrà als comerciants prendre nota de quines són les tendències i els objectius que hem d’assolir entre tots per no perdre el lloc de centralitat que ara ostenten els mercats en el barri en què es troben i com podem col·laborar amb el comerç de proximitat i amb la resta d’associacions de comerciants.

Amb la creació d’aquest pla hem aprofundit en les virtuts i en les febleses per seguir essent referents de la venda de producte fresc i de l’atenció personalitzada. Ens hem de centrar molt en com potenciem la comunicació. Hem de fer que les generacions més joves ens tinguin molt més presents i els hem de continuar recordant el que ha estat sempre el proveïment tradicional de la casa, sobretot en qüestió d’alimentació sana i saludable.

Els que hi hem participat hem debatut molt totes les consideracions que conté el Pla Estratègic. Crec que val la pena tenir-les en compte, sobretot pel que fa a la creació de nous formats de venda i per poder oferir modernitat i flexibilitat.

Els mercats han de continuar essent l’eix social i comercial del barri. No podem deixar de ser-ho. A partir de les conclusions finals, els concessionaris i les respectives juntes de cada mercat haurem de llegir i rellegir el pla durant el seu període de vigència per tal d’anar prenent les mesures apropiades i continuar essent un referent.

El temps va molt de pressa i els canvis, tant socials com d’hàbits, potser faran que abans que acabi la vigència del pla l’haguem de revisar. Però, en qualsevol cas, segur que haurà estat profitós, ja que ens dóna eines per moure’ns i evitar l’immobilisme d’anys passats.

Vull donar les gràcies a tothom que ha cregut que feia falta una tempesta d’idees perquè els especialistes i els petits comerciants seguim lluitant en aquest món tan canviant. Però si nosaltres som capaços d’aprofitar les eines que es posen al nostre abast, continuarem essent els millors per producte i professionalitat. Endavant !

Eduard Escofet, president de la Junta de Comerciants del Mercat del Ninot. Foto: Jordi Casañas / IMMB.
Imatge: Eduard Escofet, president de la Junta de Comerciants del Mercat del Ninot. Foto: Jordi Casañas / IMMB.

Eduard Escofet

President de la Junta de Comerciants del Mercat del Ninot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *