Sílvia Soto. Bloguera a http://cuinetes.bloks.cat

Una gran escola

OPINIÓ. Sílvia Soto (“Cuinetes“). Qui no té històries familiars relacionades amb els mercats? Recordo la meva àvia explicant-me batalletes sobre com anava a mercat soleta amb tan sols 7 anyets. Com de ràpid va aprendre quin era el millor tall, on aconseguir la millor verdura i fins i tot com negociar amb els paradistes. En aquest cas la meva mare, gran negociant, hi tenia la mà trencada.

La meva generació viu en un temps accelerat on tot es fa a corre-cuita i la logística familiar es gestiona moltes vegades buscant un sol lloc on abastir-se d’aliments. Els mercats estan fent una gran feina posant-se al dia amb les necessitats dels temps actuals. De manera que continuen sent referència com a punt de compra de proximitat amb el producte i el venedor, i a més a més hi trobem tota l’oferta necessària per complementar-la.

D’aquí que alguns dels nostres mercats fins i tot han instal·lat supermercats, espais de tast, cafeteries i restauració, i s’han convertit en espais d’oci on viure plenament l’experiència de mercat. I una de les coses que més il·lusió em fa és la gran tasca que s’està portant a terme en les aules gastronòmiques d’aquests mercats. Llocs on aprendre i gaudir de la cuina.

Com ho vivim, a casa?

OPINIÓ. Sílvia Soto. Per nosaltres els mercats són tot això i més. Llocs amb un encant històric, ple d’històries per conèixer, de persones grans coneixedores dels seus productes, que saben assessorar i escoltar. I en definitiva una gran escola on ensenyar a la nostra canalla quin és el producte de temporada, com és un rap, que els pèsols surten de dins una beina, que el color del pebrot depèn del seu punt de maduració i que Monalisa i Kennebec són noms de varietats de patates.

En definitiva, un lloc on podem tastar, gaudir dels colors, les olors, l’ambient, les persones, el tracte personalitzat… I, és clar, sortir-ne amb una bona cistella de productes per gaudir cuinant-los i assaborint-los a casa. Ens hi acompanyeu?

Sílvia Soto. Bloguera a http://cuinetes.bloks.cat

 

Sílvia Soto Martí

Bloguera a cuinetes.bloks.cat

Col·laboradora gastronòmica en la campanya de la Generalitat de Catalunya Som Gent de Profit i els portals familiars Menuts Girona i Jan Petit.

@bloccuinetes a Twitter i Instagram.

Fotografia: Pau Fabregat / IMMB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *