Una transformació cultural per la transformació digital

Segur que heu sentit parlar molt d’aquest concepte com un objectiu que qualsevol negoci ha d’assolir avui en dia: La transformació digital. Tot és digitalitzable? Tot allò que és digital és més eficient? Tot és més social? … Tot, tot, potser no però és cert que treballar en digital ens fa ser més eficients, més ràpids, més coneixedors, més coneguts i més connectats.

Però per poder arribar a la transformació digital fa falta primer una transformació cultural. Pels negocis no és un procés fàcil de dur a terme, ja que és complicat d’entendre. Existeix molt desconeixement i molts mites sobre quins son els procediment per arribar a la digitalització.

Twitter ha introduït la possibilitat de compartir arxius adjunts, entre els quals es troben GIF, imatges i vídeos, en fer retuit d’una publicació i ha avançat que afegirà una nova forma perquè els retuits siguin més interactius. El redisseny també inclou un avatar que es mostra dins del quadre, amb la imatge de perfil de l’autor del tuit original.

Facebook ha posat en marxa “Per què estic veien aquesta publicació?”, que permet als usuaris entendre per què apareix cadascuna de les publicacions del seu mur de notícies, així com personalitzar les seves preferències per determinar què volen que hi aparegui. Aquesta eina es pot trobar a la seva App dins del menú desplegable de la cantonada dreta de les publicacions.

El que si que importa és la transformació cultural. La tecnologia és secundària, però si no us agrada i no creieu que és un factor clau pel desenvolupament, oblideu-vos d’abraçar la transformació cultural digital. Els que no estimen la tecnologia son els que tard o d’hora en faran un mal ús i acabaran odiant el seu telèfon mòbil o se’n faran dependents sense cap filtre.

Al final, la transformació digital no és més que canviar la manera de relacionarnos de física a virtual. Una possible definició seria que la transformació digital és el procés pel qual les empreses reorganitzen els seus mètodes de treball i estratègies en general, per obtenir més beneficis gràcies a la digitalització de processos i a la implementació de les noves tecnologies.

Un cop hem fet aquesta transformació cultural, podem començar amb la transformació digital associada amb la tecnologia, ja que la idea és aplicar innovacions digitals buscant aprofitar oportunitats que abans no contemplàvem. Com? Automatitzant processos, minimitzant costos, millorant la comunicació, trencant fronteres geogràfiques, maximitzant l’eficiència…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.