Nou mercat de Sants, completament remodelat. Foto: Pau Fabregat / IMMB.

Vuit mercats remodelats en menys de quatre anys

Nou mercat de Sants, completament remodelat. Foto: Pau Fabregat / IMMB.

L’estrena del renovat Mercat del Ninot és l’última de vuit actuacions completades en el transcurs dels darrers quatre anys. S’han reformat mercats centenaris com el de Sants, on es va fer una intervenció integral, o, com en el cas de Provençals i Guineueta i Sant Martí, s’han posat al dia dues instal·lacions importants en els barris en què es troben.

En altres casos, s’han obert les portes d’un mercat completament nou, com va passar amb el nou espai dels Encants, ara ja convertit en un mercat que és un nou referent de la ciutat tant pel que fa al disseny com per les seves particularitats comercials.

El Guinardó va reobrir recentment les portes, ara situat a l’interior d’una illa d’equipaments que dóna un gran servei a tot el barri. I la Boqueria, amb el condicionament de l’espai soterrat de la Gardunya, s’ha beneficiat de millors serveis tant per als comerciants –magatzems, espai per a càrrega i descàrrega i per al tractament de la brossa– com per als clients, que gaudeixen de nou d’una zona on aparcar i accedir al mercat.

Les remodelacions que s’han fet han estat possibles gràcies a la col·laboració publicoprivada, un dels puntals del model de gestió i promoció dels mercats barcelonins. Les xifres són un exemple: 133 milions d’euros invertits, dels quals 109 provenen de fons públics i 24 de l’aportació dels operadors comercials privats. A aquest volum d’inversió cal sumar-hi l’aportació de 750.000 euros anuals per part de l’Institut Municipal de Mercats en el pla de millores, que comprèn tot tipus d’intervencions, com ara la renovació d’aparells del sistema de climatització, la millora o substitució d’equipaments de muntacàrregues, pintura, fusteria o dels serveis d’electricitat i aigua. A més, l’IMMB també té en marxa el pla de substitució de cambres frigorífiques als mercats, que ha permès posar en marxa, per exemple, la primera fase del Mercat del Besòs i les cambres del Mercat de l’Estrella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *