SIM

Setmana Internacional de Mercats, la gran festa anual als mercats de la ciutat

Un any més torna la Setmana Internacional de Mercats amb diverses activitats programades als mercats de la ciutat del 15 al 31 de maig. Durant aquests dies hi haurà música en directe, demostracions de cuina, conferències i tallers de gastronomia per a totes les edats.

Enguany, la cinquena edició de l’esdeveniment amb el lema ‘Markets close to your heart’ (Mercats prop del cor), se centra principalment en la proximitat dels mercats pel que fa a localització, contacte personal amb comerciants i producte de proximitat.

‘Love your local market’, Estima el teu mercat, és sempre el punt d’inici d’una campanya que se centra en la importància del mercat local i de qualitat i la vinculació dels mercats amb la cultura comercial i gastronòmica de cada país.

El que es pretén amb aquesta iniciativa és fer palès que els mercats de la ciutat són els centres dels barris i el cor dels eixos comercials on les relacions personals hi tenen cabuda. Per això, durant aquestes setmanes, s’obren a nous sabors amb conferències de cuina d’arreu i, sobretot, amb la promoció dels mercats amb accions preparades per les Associacions de Comerciants: xerrades sobre salut i medi ambient, activitats familiars i infantils, tallers i showcookings per part de cuiners i apassionats de la cuina.

Enguany, les famílies podran gaudir de diverses activitats com l’espectacle “Tots a Taula” on el músic Marc Parrot i la il·lustradora Eva Armsén ens oferiran espectacles de música i il·lustració. A la sala del Mercat de Sants s’instal·larà el Planetàrium amb taller infantil, a més de titelles, tallers, entre d’altres.

Un ampli programa de xerrades, showcookings i tallers, ens mostraran les propietats organolèptiques dels aliments, la cuina del peix de temporada, o com reaprofitar la fruita elaborant melmelades. Enguany, a més, el reconegut cuiner Sergi de Meià, ens ensenyarà com recuperar receptes antigues amb producte de proximitat, al seu taller “Fem arqueologia gastronòmica”.

Gastronomia i música s’uniran el 26 de maig en les Nits al Mercat simultànies dels mercats de Sagrada Família i Santa Caterina. Podrem gaudir  d’un vermut popular al Mercat de l’Estrella, dins del marc també, de la Setmana Internacional de Mercats.

La inauguració del Mercat de Sant Antoni també tindrà lloc durant aquest període, amb una festa d’inauguració i diverses activitats per a tothom.

Cal tenir present també, els aniversaris de diversos mercats com el de Sants o la Concepció, previs a la Setmana Internacional de Mercats, que se celebraran el dissabte 12 de maig.

On trobem l’origen de la Setmana Internacional de Mercats?

L’any 2014, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la Diputació de Barcelona es van adherir a un acord internacional impulsat per organitzacions i gestors de mercats europeus que tenia com a objectiu promoure una campanya que destaqués la importància dels mercats a les ciutats i pobles d’arreu del món.

En aquesta cinquena edició hi ha més de 1300 mercats participants de 15 països diferents, des dels europeus com Anglaterra, Irlanda, Alemanya, Italia, Grècia, França o Bèlgica, a països americans i asiàtics.

Totes les activitats programades les podreu trobar al següent web: www.estimaelteumercat.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *